Elvecruise Moskva – Astrakhan

26 september - 9 oktober

Trykk her for å åpne turinformasjon i egen PDF-brosjyre

PROGRAM:

Dag 1: Avreise med SAS fra Sola via Oslo videre til Moskva med ankomst kl.16.45 (lokal tid). Etter ankomst blir det transport til skipet. Vi sjekker inn, installerer oss på lugarene, møtes for informasjon og spaserer en tur i nærområdet ved cruiseterminalen.

Senere blir det middag ombord og vi slapper av etter en lang reisedag.

 

Dag 2-3: Full pensjon ombord i båten, frokost, lunsj og middag. I løpet av oppholdet i Moskva skal vi ha guidet bysightseeing. Vi får se kjente bygninger som Røde plass, varehuset GUM, KGB bygningen, ”Det hvite Hus” og Vasiljekatedralen. Det blir omvisning i Kreml med besøk i en katedral. Litt tid til egen disposisjon. Om kvelden etter middag kan vi ta en tur ”Moscov by night” med bl.a. besøk i den flotte metroen i denne byen.

Vi har avreise Moskva utpå ettermiddagen på turens 3. dag.

 

Dag 4: Turen går nordover på Moskvakanalen til Volgaelven. Vi nyter livet ombord og kan delta på aktiviteter etter eget ønske. Utpå ettermiddagen ankommer vi Uglich, fra 930-tallet. Vi spaserer til byens tidligere Kreml, og besøker den hellige Dimitri kirken og forvandlingskatedralen. På veien er det et stort marked. Muligheter for shopping og litt tid på egenhånd.

 

Dag 5: Vi følger Volga og ankommer byen Yaroslav etter frokost. Byen er fra 1010 og har over 600.000 innbyggere. Vi skal en liten rundtur med buss og får se profeten Elias kirke og besøk i tidligere guvernørenes palass.  Vi returnerer til båten for lunsj og avreise. Utpå ettermiddagen ankommer vi Kostroma. Her skal vi besøke Ipatievklosteret som fikk en stor betydning i innsettingen av Romanov-dynastiet på Tsartronen i Russland. Kostroma er sammen med bl.a. byene Uglich og Yaroslav med i den såkalte «Gylne Ring». Det er byer som har en indre bykjerne av historisk betydning. Vi forlater Kostroma tidlig kveld.

 

Dag 6: Dag 4: I dag skal vi gjøre oss kjent med Nizhny Novgorod. Under sovjettiden hadde byen navnet Gorkij og var en forbudt by, og her ble fredsprisvinneren Andrej Sakharov forvist. I dag er byen Russlands 5. største by med over 1 million innbyggere. Bykjernen med sitt Kreml ligger på en høyde over Volga. Etter lunsj har vi ettermiddagen til egen disposisjon.

Middag om bord og underholdning senere på kvelden.

 

Dag 7: Idag skal vi besøke Cheboksari, som vi ankommer etter frokost. Det er en moderne indre bykjerne med spennende arkitektur kombinert med kirker og et aktivt kloster. Vi gjør oss kjent med byen gjennom en busstur og dens marked i nærheten av havnen. Etter lunsj har vi god tid til egen disposisjon. Vi forlater byen for Kazan om kvelden.

 

Dag 8: Byen Kazan, hovedstaden i republikken Tartarstan, står på dagens program. Vi ankommer byen etter frokost og byen har over en million innbyggere. Vi vil besøke byens kremlin (Kreml) som ligger på en høyde over byen, se på en imponerende ny moskè.

Også her vil vi ta en nærmere titt i byens sentrum og litt tid på egenhånd. Vi har avreise midt på dagen før lunsj for Samara. Om ettermiddagen tilbys det flere aktiviteter om bord.

 

Dag 9: Vi ankommer Samara etter frokost. Byen er en betydelig industriby med rike oljekilder i nærheten. Vi vil ha bysightseeing med muligheter for besøk i Stalins bunker fra andre verdenskrig, beliggende 35 m under bakken. Mye av hovedstadsfunksjoner ble flyttet hit under krigen. Litt tid på egenhånd i shoppingstrøket før retur til båten for lunsj og avreise for Saratov.

 

Dag 10: Turen fortsetter sørover og utpå formiddagen ankommer vi Saratov. Under sovjettiden fram til 1991 var Saratov en ”lukket by”, helt utilgjengelig for utlendinger. Byen var en storprodusent av bl.a. militære fly og var også hjemstedet for den første kosmonaut Juri Gagarin. I tillegg til etniske russere har byen like folkegrupper som tartarer, ukrainere, jøder og tyskere. Saratov var hjemsted for Volgatyskere. Vi forlater byen for Volgograd tidlig ettermiddag.

 

Dag 11: Etter frokost ankommer vi Volgograd (Stalingrad). Her vil vi ha guidet tur rundt i byen og selvfølgelig besøke det enorme monumentet Russlands mor og minnestedet ved høyden Mamayev etter kampene i den gang Stalingrad. Det er også anledning å besøke panoramamuseet til minne om kampene fra den gang. God tid på egenhånd før vi tar farvel med Volgograd utpå kvelden.

 

Dag 12: Vi nyter livet om bord hele dagen, slapper av og kan delta på aktiviteter etter eget ønske. Om kvelden er det kapteinens middag, underholdning og ulike aktiviteter.

 

Dag 13: Vi ankommer etter frokost turenes siste havn, Astrakhan. Her skal vi han rundtur i byen og legger opp til en båttur i Volgas delta hvor elva renner ut i Det Kaspiske hav. Lunsj i deltaområdet. Vi returnerer til båten vår for tid på egenhånd og klargjøring for hjemreise.

 

Dag 14: Vi forlater Astrakhan veldig tidlig om morgenen, vi har med oss frokostpakker og reiser med fly til Moskva kl 07.00. Videre med fly til Oslo som vi ankommer kl 12.20. Så til Stavanger med ankomst utpå ettermiddagen.

Pris: 21.900 kr. Avreise 26.09, retur 09.10.

Prisen inkluderer: 14 dagers elvecruise med full pensjon og lugarer hoveddekk/mellomdekk med middag første dag til og med frokost siste dag. Flytur Stavanger-Oslo-Moskva-Astrakhan-Moskva-Oslo-Stavanger. Reiseleder/guide på hele turen i tillegg til lokale guider. Visumkostnader. Alle utflukter som beskrevet i programmet. Tillegg for enkeltrom/lugar. Prisen er basert min 15 personer. Det tas forbehold om valutaendringer og flypriser

Info og påmelding: Kontakt arrangør og reiseleder Leif Svangtun 51 65 51 16 / 915 83 063 etter kl 16.00. Depositum 2,000 kr pr pers må betales når min 15 personer har meldt seg på. Arrangør og reiseleder har over 25 års erfaring med reiser til Russland.