Elvecruise Moskva – St.Petersburg

avreise 9 august, retur 20 august

Trykk her for å åpne turinformasjon i egen PDF-brosjyre

Program:

Dag 1: Avreise med SAS fra Sola formiddagen via Oslo til Moskva. Tilslutning fra andre byer kan ordnes. Etter ankomst blir det transport til skipet. Vi sjekker inn, installerer oss på lugarene, møtes for informasjon og spaserer en tur i nærområdet ved cruiseterminalen.

 

Senere blir det middag ombord og vi slapper av etter en lang reisedag.

 

Dag 2.-3.: Full pensjon ombord i båten, frokost, lunsj og middag. I løpet av oppholdet i Moskva skal vi ha guidet bysightseeing. Vi får se kjente bygninger som Røde plass, varehuset GUM, KGB bygningen,” Det hvite Hus” og Vasiljekatedralen. Det blir omvisning i Kreml med besøk i en katedral. Litt tid til egen disposisjon. Om kvelden på turens 2. dag kan vi etter middag ta en tur ”Moscov by night” med bl.a. besøk i den flotte metroen i denne byen (inkludert). Vi har avreise fra Moskva utpå ettermiddagen på turens 3. dag. Turen går på Moskva-Volga kanalen med sine flotte sluser. I løpet av natten møter vi Volgaelven.

 

Dag 4: Turen går videre på Uglich-reservoaret. Vi nyter livet ombord og kan delta på aktiviteter etter eget ønske. Utpå ettermiddagen ankommer vi Uglich, fra 930-tallet. Vi spaserer til byens tidligere Kreml, og besøker den hellige Dimitri kirken og forvandlingskatedralen. På veien er det et stort marked. Muligheter for shopping og litt tid på egenhånd.

 

Dag 5: Vi følger Volga og ankommer byen Yaroslav etter frokost. Byen er fra 1000-tallet og har over 600.000 innbyggere. Vi skal ha et lengre opphold, med rundtur med buss og får se profeten Elias kirke og tidligere guvernørenes palass. Tid på egenhånd før retur til båten for lunsj og avreise.

 

Dag 6: Turen går så nordover på Sheksnaelven og midt på dagen ankommer vi Goritzy. Her skal vi besøke det mektige klosteret St.Cyril ved ”Den hvite sjøen”. Muligheter for shopping på markedsplassen ved båten. Utpå kvelden ankommer vi Onegasjøen.

 

Dag 7: I nordenden av Onegasjøen ligger øya Kizhi med det flotte utendørs museum av gamle russiske trebygninger og trearkitektur. Utpå ettermiddagen ankommer vi øya. Øya står på UNESCOs liste over på bevaringsverdige steder. Vi vil se en imponerende trekirke fra 1700-tallet med 22 løkkupler av tre, vindmølle, våningshus med låve m.m. Tidlig kveld reiser vi fra Kizhi og inntar middag ombord.

 

Dag 8: I løpet av natten krysser vi igjen Onegasjøen og seiler videre på Svirelva. Utpå formiddagen ankommer vi Mandrogui. Her skal vi ha et lengre opphold og tid til egen disposisjon uten fastlagt program. Flere tilbud på stedet og det er flere bygninger med butikker, vodkamuseum og serveringssteder, og som er nybygget i russisk stil og tradisjon.

 

Dag 9.-10.-11 og 12.: Vi ankommer St. Petersburg etter frokost. I løpet av de tre dagene skal vi ha busstur med vår byguide. Vi skal besøke Eremitasjen (vinterpalasset) med sine kunstskatter og Peter og Paul festningen med katedralen hvor tsarene ligger begravet. Vi får se hovedgaten Nevskij prospekt, Isaak-katedralen, Rostrasøylene, Oppstandelseskirken, Smolnyklosteret og palasser på rekke og rad. En dag tar vi turen til Peterhof ved finskebukten og vi ser det mektige sommerpalasset til Peter den Store. Vi får omvisning i den nedre delen av parken med sine mange fontener. Det blir også tid til på egenhånd under oppholdet i St.Petersburg.

 

Under oppholdet i St. Petersburg vil det bli tilbud om folkloreshow og/eller ballett om kveldene (ikke inkludert). Om ettermiddagen på turens siste dag går turen til flyplassen for å ta fatt på hjemturen. Vi ankommer Sola/Stavanger om kvelden.

 

Pris: 20.500 kr. Avreise 9. august, retur 20. august

 

Prisen inkluderer: 12 dagers elvecruise med full pensjon i dobbeltlugar på nest øverste dekk, med middag første dag til og med frokost siste dag. Flytur Stavanger-Moskva og retur med fly St.Petersburg-Stavanger. Reiseleder på hele turen i tillegg til lokale guider. Visumkostnader, arrangøren ordner dette med felles visumsøknad til Det russiske konsulat i Oslo. Alle utflukter og entreer som beskrevet i programmet. Tillegg for enkeltlugar, begrenset antall.

 

Det tas forbehold om valutaendringer og endring i flyavgifter. Prisen er basert på min. 15 personer. Depositum 2,000 kr. per. person må betales når min 15 personer har meldt seg på.

 

Info, kontakt arrangør og reiseleder Leif Svangtun 915 83 063/51 65 51 16. Arrangør og reiseleder har over 25-års erfaring med reiser til Russland.