Georgia

27 mai - 3 juni

Trykk her for å åpne turinformasjon i egen PDF-brosjyre

PROGRAM:

NB! Tar forbehold om at det kan forekomme justeringer i programmet underveis!

Dag 1: Avreise fra Sola med SAS kl 13.05 til Oslo og videre med Turkish Airlines kl 17.45 via Istanbul til Tbilisi med ankomst kl 04.15 (lokal tid) neste dag, Georgia er 2 timer før oss.

Dag 2: Etter ankomst ordner vi med grenseformaliteter og tar buss til vårt hotell som er Brim Hotel eller tilsvarende. Sjekker inn og får noen timer i ro før vi tar fatt på dagen. Utpå formiddagen møtes vi til frokost. Vi møter vår lokale guide som vil vise oss det som landets hovedstad er mest kjent for bl.a. Uavhengighetsplassen og lokalt marked. Ny og gammel bydel. De mange svovelbadene. Narikala-fortet. Moder Georgia som kneiser over byen. Vi skal ha lunsj i lokal restaurant og får god tid til egen disposisjon. Om kvelden har vi middag på en lokal restaurant.

Dag 3: I dag går turen nordover fra hovedstaden i retning Kaukasusfjellene. På veien besøker vi byen Mtskheta, som var Georgias gamle hovedstad, Svetitskhoveli katedral med klosteranlegget beliggende midt i denne byen. Lunsj i en lokal restaurant underveis. På vei nordover passerer vi det store vannreservoiret Jinvali. Senere på ettermiddagen ankommer vi landsbyen Gudauri i de mektige Kaukasusfjellene. Her skal vi ha middag og overnatting på Hotel Alpina.

Dag 4: Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og turen går videre over fjellpasset til landsbyen Stepantsminda. Her skal vi besøke Gergeti, Treenighetskirken, spektakulært beliggende i over 2000 m høyde. Vi benytter velegnete biler for å besøke denne klosterkirken. Etter oppholdet her kjører vi sørover over fjellet til Gori, fødestedet til Josef Stalin. Vi besøker Stalinmuseet. Lunsj i Gori. Så setter vi kursen østover mot byen Telavi og her tar vi inn på Savaneti Hotel beliggende i flotte omgivelser. Her kan vi slappe av etter en innholdsrik dag. Ta gjerne med badetøy.

Dag 5: Vi er nå i Kaheti området og Alasandalen som er et fruktbart sletteland med den mektige Kaukasusfjellkjeden i bakgrunnen.  Georgias største vinområder ligger her. Spennende utflukt står på dagens program. Turen går sørøstover hvor vi besøker stedene Signagi, kjærlighetsbyen, og Gurjaani. I Gurjaani skal vi besøke et vinhus hvor skal ha lunsj, vinsmaking og få høre Georgiske folkesanger. Retur til Savaneti Hotel utpå ettermiddagen.

Dag 6: Etter frokost kan vi besøke et lokalt marked. I dag skal vi ha lunsj i Saniore område og ha en orientering hvordan vinproduksjonen foregår. Det spesielle her at de bruker store leirkrukker som de graver ned i jorden hvor gjæringen foregår. Senere går turen til Khareba hvor vi skal besøke en unik hule med vin, med smaksprøver. Underveis tilbake til Tbilisi skal vi ha middag hos en storfamilie med sang og musikk fra familiemedlemmene. Overnatting på Sole Palace Hotel i Tbilisi.

Dag 7: Dagen i dag blir helt på egenhånd i Tbilisi. Denne dagen er ikke lunsj inkludert, men vi er behjelpelig med å vise aktuelle spisesteder etter behov. Samlet middag på hotellet om kvelden.

Dag 8: Etter frokost reiser vi til flyplassen og tar flyet med avgang kl 10.40 via Istanbul med ankomst Oslo kl 16.55. Videre med fly til Sola 19.30 med ankomst 20.25

Pris: 17.900 kr
Avreise: 27 mai, retur 3 juni

Prisen inkluderer: 8 dagers tur med full pensjon, frokost-lunsj-middag (ikke lunsj nest siste dag), under oppholdet i Georgia. Alle entreer som beskrevet i programmet. Prisen er for pr person i dobbeltrom, tillegg for enkeltrom 2,000 kr, flyreise Stavanger-Tbilisi og retur, reiseleder, norsk/russisk- talende guide i tillegg til lokale guider. Det tas forbehold om valutaendringer og endringer i flyavgifter.

Påmelding og informasjon: Kontakt arrangør og reiseleder Leif Svangtun 51 65 51 16 / 915 83 063, e-mail: leif@svangtun.com, hjemmeside: www.leifsreiser.no