Georgia

12-19 september

Trykk her for å åpne turinformasjon i egen PDF-brosjyre

PROGRAM:

NB! Tar forbehold om at det kan forekomme justeringer i programmet underveis!

Dag 1: Avreise fra Sola med SAS kl 13.05 til Oslo og videre med Turkish Airlines kl 17.45 via Istanbul til Tbilisi med ankomst kl 03.05 (lokal tid) neste dag, Georgia er 2 timer før oss.

Dag 2: Etter ankomst ordner vi med grenseformaliteter og tar buss til vårt hotell som er Hotel LM CLUB LM. Sjekker inn og får noen timer i ro før vi tar fatt på dagen. Utpå formiddagen møtes vi til frokost. Vi møter vår lokale guide som vil vise oss det som landets hovedstad er mest kjent for bl.a. Uavhengighetsplassen og lokalt marked. Ny og gammel bydel. De mange svovelbadene. Narikala-fortet. Moder Georgia som kneiser over byen. Vi skal ha lunsj i lokal restaurant og får god tid til egen disposisjon. Om kvelden har vi middag på en lokal restaurant.

Dag 3: I dag går turen nordover fra hovedstaden i retning Kaukasusfjellene og byen Kazbegi (Stepantsminda). På veien besøker vi byen Mtskheta, som var Georgias gamle hovedstad, Svetitskhoveli katedral, videre går turen over fjellet til landsbyen Stepandtsminda og Treenighetskirken spektakulært beliggende i over 2000 m høyde. Vi benytter velegnete biler for å besøke Gergeti kirken. Lunsj i en lokal restaurant underveis. Mette av inntrykk går turen tilbake over fjellet til Gudauri og Hotel Alpina.

Dag 4: Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og turen går sør- vestover. Første lengre stopp er byen Gori, fødestedet til Josef Stalin. Vi besøker Stalinmuseet. Lunsj i Gori. Så setter vi kursen tilbake til Tbilisi hvor vi igjen skal overnatte på Hotel LM CLUB. Middag om kvelden.

Dag 5: Nok en spennende utflukt står på dagens program. Turen gå østover hvor vi besøker stedene Sighnaghi og Gurjaani. I Gurjaani skal vi besøke et vinhus hvor skal ha lunsj og få høre Georgiske folkesangere. September er også innhøsting av druer til vinproduksjon. Videre til byen Telavi med påfølgende middag og overnatting på Hotel Savaneti.

Dag 6: Etter frokost skal vi besøke et lokalt marked. Så går turen til Alaverdi katedralkompleks, lunsj i Saniore område. Vi skal besøke en unik hule med vin, med smaksprøver. Underveis tilbake til Tbilisi skal vi ha middag. Overnatting på Bricks Hotel i Tbilisi.

Dag 7: Dagen i dag blir helt på egenhånd i Tbilisi. Denne dagen er ikke lunsj inkludert, men vi er behjelpelig med å vise aktuelle spisesteder etter behov. Samlet middag om kvelden.

Dag 8: Etter frokost reiser vi til flyplassen og tar flyet med avgang kl 10.40 via Istanbul med ankomst Oslo kl 16.55. Videre med fly til Sola 19.30 med ankomst 20.25.

Pris: 17.400 kr
Avreise: 12. sept, retur 19. september

Prisen inkluderer: 8 dagers tur med full pensjon, frokost-lunsj-middag (ikke lunsj nest siste dag), under oppholdet i Georgia. Alle entreer som beskrevet i programmet. Prisen er for pr person i dobbeltrom, tillegg for enkeltrom 2000 kr, flyreise Stavanger-Tbilisi og retur, reiseleder, norsk/russisk- talende guide i tillegg til lokale guider. Det tas forbehold om valutaendringer og endringer i flyavgifter.

Påmelding og informasjon: Kontakt arrangør og reiseleder Leif Svangtun 51 65 51 16 / 915 83 063, e-mail: leif@svangtun.com, hjemmeside: www.leifsreiser.no