Georgia

27 mai

Trykk her for å åpne turinformasjon i egen PDF-brosjyre

PROGRAM: NB! Tar forbehold om at det kan forekomme justeringer i programmet underveis!

Dag 1: Avreise fra Sola med SAS kl 13.05 til Oslo og videre med Turkish Airlines kl 17.45 via Istanbul til Tbilisi med ankomst kl 04.30 (lokal tid) neste dag, Georgia er 2 timer før oss.

Dag 2: Etter ankomst ordner vi med grenseformaliteter og tar buss til vårt hotell som er Tekla Hotel, eller Alaverdi Hotel. Sjekker inn og får noen timer i ro før vi tar fatt på dagen. Utpå formiddagen møtes vi til frokost. Vi møter vår lokale guide som vil vise oss det som landets hovedstad er mest kjent for bl.a. Uavhengighetsplassen og lokalt marked. Ny og gammel bydel. De mange svovelbadene. Narikala-fortet. Moder Georgia som kneiser over byen. Vi skal ha lunsj i lokal restaurant og får god tid til egen disposisjon. Om kvelden har vi middag på en lokal restaurant.

Dag 3: I dag går turen nordover fra hovedstaden i retning Kaukasusfjellene og byen Kazbegi (Stepantsminda). På veien besøker vi slottet Ananuri, videre går turen til landsbyen Gergeti og Treenighetskirken spektakulært beliggende i over 2000 m høyde. Vi benytter velegnete biler for å besøke Gergeti og kirken. Lunsj i en lokal restaurant. Mette av inntrykk går turen tilbake til Tbilisi og middag tidlig kveld.

Dag 4: Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og turen går vestover. Første stopp er byen Mtskheta som var Georgias gamle hovedstad. Turen går videre til byen Gori, fødestedet til Josef Stalin. Vi besøker Stalinmuseet. Lunsj underveis. Dagens etappe ender i landets neststørste by Kutaisi. Middag på hotell Keti Palace om kvelden.

Dag 5: Turen går i dag tilbake til Tbilisi. Vi skal besøke Prometeus huler og oppleve den flotte Martvelly dalen. Gode opplevelser med mye historie og kultur. Lunsj underveis. Tilbake i Tbilisi sjekker vi inn på Tekla Hotel eller Alaverdi Hotel.

Dag 6: Nok en spennende utflukt står på dagens program. Turen gå østover hvor vi besøker stedene Bodhe, Signahi, Gurjaani og Kvereli. Alle stedene med sin historie og vi blir kjent med de enkeltes steders spesialiteter. Lunsj underveis. Retur til Tbilisi om ettermiddagen med påfølgende middag og overnatting.

Dag 7: Dagen i dag blir helt på egenhånd i Tbilisi. Denne dagen er ikke lunsj inkludert, men vi er behjelpelig med å vise aktuelle spisesteder etter behov. Samlet middag om kvelden.

Dag 8: Etter frokost reiser vi til flyplassen og tar flyet med avgang kl 10.40 via Istanbul med ankomst Oslo kl 16.55. Videre med fly til Sola 20.45 med ankomst 21.35.

  • Pris: 16.900 kr
  • Avreise: 27. mai, retur 03. juni.

Prisen inkluderer: 8 dagers tur med full pensjon, frokost-lunsj-middag (ikke lunsj nest siste dag), under oppholdet i Georgia. Alle entreer som beskrevet i programmet. Prisen er for pr person i dobbeltrom, tillegg for enkeltrom 2000 kr, flyreise Stavanger-Tbilisi og retur, reiseleder, norsk/russisk- talende guide i tillegg til lokale guider. Det tas forbehold om valutaendringer og endringer i flyavgifter.