Kroatia cruise med MS «Apolon 1»

avreise 25 juli, retur 1 august

Trykk her for å åpne turinformasjon i egen PDF-brosjyre

PROGRAM:

Dag 1: Avreise fra Sola om morgenen og med ankomst Dubrovnik middagstider. Vi blir transportert til havnen og båten Apolon 1. Vi plasserer bagasjen ombord og har eventuell lunsj på egenhånd i byen. Senere på ettermiddagen sjekker vi inn på båten. Vi installerer oss på lugarene, og har et informasjonsmøte og har velkomstmiddag om bord.

Dag 2: Tidlig morgen forlater vi Dubrovnik og setter kursen vestover til øya Mljet og ankommer den lille havnebyen Pomena i den nordvestlige delen av øya ved lunsjtid. Øya er vulkansk med mange kløfter og juv og kjent for sin nasjonalpark. Vi gjør oss kjent og kan ta en spasertur til ett av to saltvannsinnsjøer i nasjonalparken hvor det bl.a. ligger et gammelt kloster. I denne havnebyen tilbringer vi ettermiddag og kveld. Det er flere spisesteder rundt havnen.

Dag 3: Vi forlater havnebyen Pomena og øya Mljet ved frokosttider. Turen går i nordvestlig retning til kanskje den mest kjente øya Hvar og havnebyen med samme navn. Vi ankommer utpå ettermiddagen etter en fin dag på sjøen. Her skal vi ha en guidet fottur rundt havneområdet og etterpå vil vi ha kvelden til egen disposisjon.

Dag 4: Tidlig om morgenen tar vi farvel med Hvar og setter kusen mot øya Brac nord for Hvar. Her går vi i land i byen Bol som ligger på sørkysten av øya. Her får vi litt tid på egenhånd. Byen er kanskje mest kjent for den fine stranden Zlatni Rat som ligger i området og som endrer fasong med skiftende vind- og strømretning. Etter oppholdet på Bol går turen til fastlandet og den største og populære byen Split som vi ankommer utpå ettermiddagen. Her vil vi ha en guidet omvisning i gamlebyen. Etterpå har vi kvelden til egen disposisjon rundt i den kjente havnepromenaden.

Dag 5: Ved frokosttider forlater vi Split og turen går til byen Pucisca på nordsiden av øya Brac. Vi får tid til å ta en nærmere titt på denne største byen på øya Brac og som er nok mest kjent for sine steinbrudd som eksporterte stein bl.a. til det Hvite Hus i Washington og flere storslåtte bygninger i Budapest og Wien. Ved lunsjtider forlater vi Pucisca og setter kursen mot byen Makarska som ligger på fastlandet. Byen er en av de mest populære turistbyer i Kroatia med fine strender og flott bykjerne. Området her kalles ofte for Kroatias Riviera. Her ligger vi natten over.

Dag 6: Om morgenen går turen sørover langs fastlandet til øya Kurcula og byen med samme navn. Vi ankommer byen utpå ettermiddagen. Her møter vi en typisk dalmatisk middelalderby hvor etter sigende Marco Polo ble født. Her vil vi ha en guidet omvisning i gamlebyen. Kvelden på egen hånd.

Dag 7: Før frokost forlater vi Kurcula  og setter kursen i sørøstlig retning mot byen Dubrovnic som vi ankommer etter lunsj. Etter ankomst vil det bli arrangert tur til den kjente gamlebyen i Dubrovnic. Her vil det bli en guidet omvisning. Det blir også god tid på egenhånd. Vi ligger her natten over.

Dag 8: Etter frokost er det tid for hjemreise. Vi forlater Dubrovnic og ankommer Stavanger utpå ettermiddagen.

De som følger bussen har en overnatting underveis og ankommer Stavanger neste dag. Avstigning underveis etter avtale ved bestilling.

  • Pris: 17.500 kr (forbehold om valutaendringer)
  • Avreise: 25 juli, retur 1 august
  • Prisen inkluderer: 8 dagers skjærgårdscruise med halvpensjon, frokost og lunsj 2. til og med 7.dag, middag første dag og frokost siste dag. Drikke til lunsj med vin og vann pluss kaffe. Prisen er per person i dobbeltlugar.  Flyreise Stavanger – Dubrovnik tur/retur. Reiseleder på turen. Det tas forbehold om valutaendringer, og endringer i flyavgifter.

Reiseleder og medarrangør Leif Svangtun, tlf. 915 83 063, e-mail: leif@svangtun.com