Sri Lanka

21. oktober - 01. november

Trykk her for å åpne turinformasjon i egen PDF-brosjyre

PROGRAM:

1. dag: Avreise fra Stavanger lufthavn Sola med SAS kl 1305 til Oslo, videre med Qatar Airways med avgang kl 1610 til Doha med ankomst kl 2340 (lokal tid) og så videre til Colombo kl 0140 med ankomst Colombo (Sri Lanka) kl 0915 (lokal tid) neste dag. Måltider blir servert under flyturen.

2. dag: Etter ankomst kjører vi til den gamle hovedstaden Kandy, beliggende midt i landet. På veien vil vi ved lunsjtider besøke elefantparken Pinnawala. Denne parken er kjent for å ta vare på elefanter som er skadet og babyelefanter som er fraktet hit fra ulike deler av Sri Lanka. For tiden er det over 70 elefanter i parken, vi vil se flokken og se når de bader og når de små får melk. Kjøretid Pinnawala-Kandy er ca 1.5 time. Vi sjekker inn på vårt hotell og slapper av etter en lang flytur. Middag på hotellet om kvelden. Grand Kandyan Hotel i Kandy.

3.-4. dag: Under oppholdet skal vi gjøre oss godt kjent med byen Kandy. Denne byen er et senter for Buddhismen, kunst, håndverk, folklore, dans og kultur. Det vil bli besøk i buddhismens kjente Temple of Tooth og på byens marked, fornemme atmosfæren og tid på egenhånd.  Vi får også anledning til å se nærmere på de kjente edelstener fra Sri Lanka: Bl.a gule og blå safirer, stjerne safirer og «katteøyne», og et verksted for trehåndverk. I tillegg vil vi besøke en kjent krydderhage nord for Kandy i området ved byen Matala, ulike krydder har alltid vært en av Sri Lankas viktigste eksportvare. Vi får en interessant omvisning og blir godt kjent med ulike krydder og naturprodukter til bruk f.eks i kroppslig pleie.

5. dag: I dag setter vi kursen sørover og opp i fjellandskapet med høyder over 1800 m til byen Nuwara Eliya. En flott tur hvor vi vil se teplantasjer og grønne åssider hvor det dyrkes grønnsaker av høy kvalitet. Engelskmennene bygde en jernbane under kolonitiden på slutten av 1800 tallet for å frakte jordbruksproduktene og te til Colombo. Før ankomst Nuwara Eliya eller «Lille England» som den også ble kalt tidligere skal vi besøke en tefabrikk og se på teproduksjonen. Etter ankomst skal vi gjøre oss kjent med byen. Middag på hotellet om kvelden, Araliya Green Hills.

6. dag: Etter frokost går turen videre sørover, gjennom flott og spennende landskap. Underveis ser vi det flotte fossefallet Ella og kjører ned til det flate landskapet ut mot den sørlige delen av Sri Lanka. Kjøretid er ca 4 timer. Vi ankommer byen Tissamaharama hvor vi skal ha middag og overnatting, Vi ankommer på ettermiddagen og vil ha en utflukt til Nasjonalparken Yala. Vi kjører med egne jeeper som er beregnet for denne utflukten. Nasjonalparken er kjent for sine ville dyr som: Elefanter, leoparder, bøfler, krokodiller, gaseller og mange flere eksotiske dyr og fargerike fugler. Vi vil få se en hel del av disse forskjellige dyreartene. Hotel Chandrika, Tissamaharama.

7. dag: I dag går turen vestover mot sørspissen av Sri Lanka hvor vi møter Det indiske Hav og videre til byen Galle. Byen var under kolonitiden under Portugal og senere Holland den viktigste byen på Sri Lanka. Vi vil besøke Den hollandske bydelen med sitt forsvarsverk og bygninger inspirert av europeisk byggekunst. Anlegget står på Verdensarv-listen. Etter besøket i Galle går turen videre på gode veier nordover til Negombo som ligger nord for hovedstaden Colombo og i kort kjøretur til flyplassen. Her sjekker vi inn på hotellet vårt som ligger ved stranden til Det indiske Hav. Her skal vi nyte de siste fire hele dagene av vårt opphold i Sri Lanka og pleie kropp og sjel. Goldi Sand Hotel.

8.-11. dag: Nå har vi fire hele dager som vi kan bruke på oss selv og til egenpleie. Vi gjør oss kjent med Negombo og vil under oppholdet kunne tilby utflukt til hovedstaden Colombo. Vi kan også besøke lokale markeder. En annen utflukt kan være en kanaltur på den hollanske kanalen og tur inn i mangroveskogen (ikke inkludert)

12. dag: Vi disponerer rommet helt til avreise. Hjemreisen blir med Qatar Airways kl 0245 fra Colombo flyplass via Doha til København hvor vi ankommer kl 1240 (europeisk tid), mat om bord under flyturen. Videre med SAS kl 1405 med ankomst Stavanger lufthavn Sola kl 1520.

Pris: 22.950

Avreise: 21. oktober, retur 01. november

Prisen inkluderer: 12 dagers tur med halvpensjon med middag fra første dag til og med frokost siste dag. Flytur Stavanger-Oslo-Doha-Colombo og Colombo-Doha-København-Stavanger. Reiseleder med på hele turen i tillegg til lokale guide. Inngang og jeep med besøk i Nasjonalparken Yala. Entrè til elefantparken Pinnawala Tillegg for enkeltrom 4000 kr. Tillegg for visum. Med forbehold om valutaendringer og økte flypriser. Depositum 2000 kr når minimum 10 deltakere er påmeldt.

Info og påmelding: Kontakt arrangør og reiseledere: Leif Svangtun 91583063/51655116 e-mail: leif@svangtun.com