Sri Lanka

13 februar og 23 oktober
Sri Lanka, står i skrivende stund på programmet denne sesongen, flere turer kan komme til i 2019

Trykk her for å åpne turinformasjon i egen PDF-brosjyre

 

Sri Lanka som ble kåret til «årets reisemål» av Lonely Planet i 2019. Lonely Planet gir ut reisehåndbøker og anbefalinger om reisemål over hele verden. Sri Lanka kan tilby sine gjester et behagelig subtropisk klima, 25-30 grader hele året, teproduksjon, krydder, flott natur, rikt dyreliv, flotte strender, god mat, spennende kultur og et meget gjestfritt opphold. To turer til dette spennende reisemålet denne sesongen direkte fra Stavanger via London til Colombo. Avreisetid og ankomsttid Stavanger gir enkle tilslutninger fra andre steder i Norge. NB! For de som ønsker å reise på egenhånd til Sri Lanka kan jeg bistå med råd og veiledning til turopplegg, samt å knytte forbindelse til mine kontakter i Sri Lanka.

 

1. dag: Avreise fra Stavanger lufthavn Sola med SAS kl 1750 og med ankomst Heathrow (London) kl 1850 (engelsk tid), videre med SriLankan airways kl 2130 med ankomst Colombo (Sri Lanka) kl 1250 (Sri Lanka tid). Dette er et nattfly og flytiden er ca 10 timer. Middag og frokost blir servert under flyturen.

 

2. dag: Etter ankomst kjører vi til den gamle hovedstaden Kandy, beliggende midt i landet. Turen tar ca 3 timer. Vi sjekker inn på vårt hotell og slapper av etter en lang flytur. Middag på hotellet om kvelden. Grand Kandyan Hotel i Kandy

 

3.-4. dag: Under oppholdet skal vi gjøre oss godt kjent med byen Kandy. Denne byen er et senter for
Buddhismen, kunst, håndverk, folklore, dans og kultur. Det vil bli bysightseeing, besøk på byens marked, fornemme atmosfæren og tid på egenhånd. Vi får også anledning til se nærmere på de kjente edelstener fra Sri Lanka: Bl.a gule og blå safirer, stjerne safirer og «katteøyne». Det blir også en tur til den kjente elefantparken Pinnawala (inkludert) for de som er interessert. Denne parken er kjent for å ta vare på elefanter som er skadet og babyelefanter som er fraktet hit fra ulike deler av Sri Lanka. For tiden er det over 65 elefanter i parken, vi vil se flokken og se når de bader og når de små får melk. Kjøretid Kandy-Pinnawala er ca 1.5 time. I tillegg vil vi besøke en kjent krydderhage nord for Kandy i området ved byen Matala, ulike krydder har alltid vært en av Sri
Lankas viktigste eksportvare. Vi får en interessant omvisning og blir godt kjent med ulike krydder og naturprodukter til bruk f.eks i kroppslig pleie.

 

5. dag: I dag setter vi kursen sørover og opp i fjellandskapet med høyder over 1800 m til byen Nuwara Eliya. En flott tur hvor vi vil se teplantasjer og grønne åssider hvor det også dyrkes grønnsaker av høy kvalitet. Engelskmennene bygde en jernbane under kolonitiden på slutten av 1800 tallet for å frakte jordbruksproduktene og te til Colombo. Før ankomst Nuwara Eliya vil vi besøke en tefabrikk og få en orientering om teproduksjonen. Nuwara Eliya eller «Lille England» som den også ble kalt tidligere. Vi skal gjøre oss kjent med byen. Middag på hotellet om kvelden. Araliya Green Hills hotell i Nuwara Eliya (el.tilsvarende).

 

6. dag: Etter frokost går turen videre sørover, gjennom flott og spennende landskap. Underveis ser vi det flotte
fossefallet Ella og kjører ned til det flate landskapet ut mot den sørlige delen av Sri Lanka. Kjøretid er ca 4 timer. Vi ankommer byen Tissamaharama hvor vi skal ha middag og overnatting, Vi ankommer på ettermiddagen og vil ha en utflukt til Nasjonalparken Yala. Vi kjører med egne jeeper som er beregnet for denne utflukten. Nasjonalparken er kjent for sine ville dyr som: Elefanter, leoparder, bøfler, krokodiller, gaseller og mange flere eksotiske dyr og fargerike fugler. Vi vil få se en hel del av disse forskjellige dyreartene. Chandrika Hotel, Tissamaharama (el.tilsvarende)

 

7. dag: I dag går turen vestover mot sørspissen av Sri Lanka hvor vi møter Det indiske Hav og videre til byen
Galle. Byen var under kolonitiden under Portugal og senere Holland den viktigste byen på Sri Lanka. Vi vil besøke Den hollandske bydelen med sitt forsvarsverk og bygninger inspirert av europeisk byggekunst. Anlegget står på Verdensarv-listen. Etter besøket i Galle går turen videre på gode veier nordover til Negombo som ligger nord for hovedstaden Colombo og i kort kjøretur til flyplassen. Her sjekker vi inn på hotellet vårt som ligger ved stranden til Det indiske Hav. Her skal vi nyte de siste fire hele dagene av vårt opphold i Sri Lanka og pleie kropp og sjel. Goldi Sand Hotel (el.tilsvarende).

 

8-11. dag: Nå har vi fire hele dager som vi kan bruke på oss selv og til egenpleie. Vi vil gjøre oss kjent med Negombo og vil under oppholdet i kunne tilby utflukt til hovedstaden Colombo og besøke det store fiskemarkedet i Negombo. En annen utflukt kan være en kanaltur på den hollandske kanalen (ikke inkludert).

 

12. dag: Hjemreise. 02.20 fra Colombo via London og Oslo til Stavanger. Ankomst ca. 16.00